Split Klimalar

Teknolojinin gelişmesi ile paralel olarak insanların konforu artmakta yaşam standartları değişim göstermektedir. Yaşadığımız ortamda konfor sağlamak amaçlı iklimlendirme sektöründe de gelişimler olmaktadır. Elbetteki ilk amaç insanın konfor bölgesinde kalmadır. Konfor bölgesi ile ilgili yazımız.

Klimasa olarak, teknolojiyi ve değişimleri takip etmek ve tüketiciye bu gelişimleri en doğru şekilde aktarmak onların bilinçlenmesini sağlamak amaçlarımız arasında dır.

Sıkça sorulan sorular arasında olan split klima ve inverter klimaların farkları, özellikleri çalışma prensipleri gelmektedir. Hep aklımızda bunlar bir soru işareti olarak kalmaktadır. Bugün split klimalar hakkında bilgi vereceğiz,
split klima
Split Klimalar;
Ofis, konut, işyeri vb. yerlerde sıkça kullanılan split klimalar, farklı gazlar kullanılarak üretile bilirler. Split klimanın çalışma prensibi, istenen ısı değerine gelindiğinde (ortam soğuduğunda veya ısındığında) klima motoru otomatik olarak durur. Ortam ısısı değiştiğinde split klima tekrar çalışır ve odayı tekrar istenen (önceden ayarlanan) ısı derecesine tekrar getirir. Split klimayı inverter klimadan ayıran bu çalışma mantığıdır. Inverter klimalar hiç kapanmazlar.

Split klima fiyatları inverter klima tiplerine göre daha ucuzdur.

Split klima tipleri, çeşitleri; Kullanım alanlarına göre farklı üretimleri vardır.

  • Duvar tipi split klima
  • Kasat tipi split klima
  • Salon tipi split klima
  • Kanallı tip split klima
  • Tavan tipi sğlit klima
  • Multi split klima



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Klima çalışıyor ama soğuk üflemiyor neden?

Klima gaz dolum işlemi nasıl yapılıyor?

Klima gazı bittiği nasıl anlaşılır